Hét leukste abonnement voor de zwangere vrouw

Veiligheidsvoorschriften

 

De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van onze veiligheidsvoorschriften ligt bij de eindgebruiker(s). Bij de aanschaf van Mini & Co producten gaat de eindgebruiker akkoord algemene voorwaarden wordt er bevestigd dat er kennis genomen is van deze voorschriften. Als u onze veiligheidsvoorschriften niet hanteert kan Mini & Co geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor enig letsel of andere zaken. Bij ieder artikel waarbij de voorschriften van toepassing zijn is een gedrukt exemplaar met deze URL bijgesloten. Geef je het artikel cadeau aan iemand lever dan altijd de voorschriften mee zodat ook de ontvanger deze in zijn/haar bezit heeft.

Speenkoorden

 • Maak de knopen van het speenkoord nooit los en maak het speenkoord niet langer.
 • De speenkoorden dienen altijd onder toezicht van een volwassene te worden gebruikt. Een speenkoord mag nooit gebruikt worden in een wiegje of bed en is geen speelgoed.
 • De speenkoorden zijn zo gemaakt dat ze niet los kunnen gaan, maar net als ieder voorwerp is een speenkoord onderhevig aan slijtage door wrijving en beweging van de onderdelen. Controleer daarom of alle onderdelen nog goed vastzitten.
 • Bij gebruik altijd bevestigen aan een kledingstuk.

Speelkoorden

 • De speelkoorden dienen altijd onder toezicht van een volwassene te worden gebruikt, mag nooit gebruikt worden in een wiegje of bed en is geen los speelgoed.
 • Haal nooit knopen uit het speelkoord en maak het speelkoord niet langer of losser.
 • De speelkoorden zijn zo gemaakt dat ze niet los kunnen gaan, maar net als ieder voorwerp is een speelkoord onderhevig aan slijtage door wrijving en beweging van de onderdelen. Controleer daarom of alle onderdelen nog goed vastzitten.
 • Bij gebruik altijd ergens aan bevestigen!

Wagenspanners

 • De wagenspanners dienen altijd onder toezicht van een volwassene te worden gebruikt, mag nooit gebruikt worden in een wiegje of bed en is geen los speelgoed. Een wagenspanner is niet om mee te spelen
 • De wagenspanners zijn zo gemaakt dat ze niet los kunnen gaan, maar net als ieder voorwerp is een wagenspanner onderhevig aan slijtage door wrijving en beweging van de onderdelen. Controleer daarom of alle onderdelen nog goed vastzitten.
 • Bij gebruik altijd bevestigen aan de wagen!

Maxi-Cosispanners

 • De Maxi-Cosispanners dienen altijd onder toezicht van een volwassene te worden gebruikt, mag nooit gebruikt worden in een wiegje of bed en is geen los speelgoed. Een Maxi-Cosispanner is om naar te kijken niet om mee te spelen
 • De Maxi-Cosispanners zijn zo gemaakt dat ze niet los kunnen gaan, maar net als ieder voorwerp is een Maxi-Cosispanner onderhevig aan slijtage door wrijving en beweging van de onderdelen. Controleer daarom of alle onderdelen nog goed vastzitten.
 • Bij gebruik altijd bevestigen aan de Maxi-Cosi!

Wagenhangers

 • De wagenhangers dienen altijd onder toezicht van een volwassene te worden gebruikt, mag nooit gebruikt worden in een wiegje of bed en is geen los speelgoed.
 • De wagenhangers zijn zo gemaakt dat ze niet los kunnen gaan, maar net als ieder voorwerp is een wagenhangers onderhevig aan slijtage door wrijving en beweging van de onderdelen. Controleer daarom of alle onderdelen nog goed vastzitten.
 • Bij gebruik altijd bevestigen aan de wagen of Maxi-Cosi!

Bijtringen

 • De bijtringen dienen altijd onder toezicht van een volwassene te worden gebruikt, mag nooit gebruikt worden in een wiegje of bed.
 • Wanneer een bijtring in contact komt met (veel) speeksel door bijvoorbeeld kwijlen of water/vocht kunnen de materialen hun stevigheid verliezen. Ook daarom is het belangrijk om de bijtring vaak te controleren.
 • De houten bijtringen dienen niet meer gebruikt te worden zodra uw kindje tandjes heeft.
 • De bijtringen zijn zo gemaakt dat ze niet los kunnen gaan, maar net als ieder voorwerp is een bijtringen onderhevig aan slijtage door wrijving en beweging van de onderdelen. Controleer daarom of alle onderdelen nog goed vastzitten.

Silicone is een heel mooi product, ontwikkeld speciaal voor kleine kinderen die last hebben van doorkomende tandjes! Silicone zijn sterk, flexibel, veilig, makkelijk schoon te maken en in vele vormen en kleuren te verkrijgen.

Met veel liefde maken wij de mooiste creaties voor kinderen. Hierbij een aantal adviezen voor de veiligheid:

 • Gebruik de producten nooit zonder toezicht van een volwassenen.
 • De sluitingen zijn niet bedoeld om op te bijten. Zorg dat je ze altijd ergens aanhangt, zodat de kans klein wordt dat ze aan de sluiting gaan bijten.
 • Geef de producten nooit mee naar bed/ledikant/wieg.
 • Controleer regelmatig op beschadigingen.
 • Kettingen zijn niet bedoeld voor de baby’s zelf.
 • Hout is een natuurproduct en daarom bestaat er altijd een risico op breuk en/of beschadiging, voornamelijk bij onjuist gebruik of vallen.

Hoe worden onze producten gemaakt?

De kralen, houten ringen en bijtfiguren worden bevestigd aan een satijnkoord, geknoopt en worden door Mini & Co getest voordat ze verzonden worden.

Kan ik mijn kind alleen laten met het product?

De producten zijn niet bedoeld om een kindje jonger dan 3 jaar alleen mee te laten. De handgemaakte producten worden gemaakt van kleine kralen en koord die, mochten deze loskomen, verstikking kunnen veroorzaken. Natuurlijk wordt elk product grondig gecontroleerd en getest voordat deze verstuurd worden. Maar we willen dit er voor de zekerheid wel bij vermelden. 

Kan mijn baby of peuter deze als sierraden dragen?

De producten worden gemaakt voor kinderen vanaf 0 maanden, deze kunnen met de producten spelen onder supervisie. Kinderen ouder dan 3 jaar kunnen de producten dragen als armband, natuurlijk wel altijd de kralen en de knopen controleren voordat je het speelgoed aan je kleine geeft. Als de een product beschadigd is, er veel speling in de knopen zit of een houten ring/kraal geknapt is dan kan je kindje er niet meer mee spelen.

Voor en na elk gebruik adviseren wij ieder product te controleren op los zittende delen, beschadigingen en slijtage. Natuurlijk geldt voor alle artikelen, als ze beschadigd raken of afslijten dienen ze vervangen te worden en kan uw kleintje er niet meer mee spelen.

Onderhoud

Het hout van de ringen en kralen is onbehandeld. Je kan dit zo laten of je kan er je eigen oliën ter afwerking voor gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld jojoba of lijnzaad olie zijn. 

Mochten de silliconen kralen of andere producten pluisjes of kruimels verzamelen kan je deze gewoon afspoelen en goed in de lucht laten drogen. Je kan de volledig silliconen producten wel met water en een licht sopje schoonmaken en zijn als ze droog zijn ook geschikt om in de koelkast te leggen voor extra verkoeling. Deze artikelen kunnen niet uitgekookt worden.

Mochten de houten onderdelen pluisjes of kruimels verzamelen dan alleen dat plekje met een licht vochtig doekje schoonmaken. Deze artikelen mogen niet helemaal onder water gehouden worden in verband met het zacht worden van het hout en het werken van het hout.

Natuurlijk geldt voor alle artikelen, als ze beschadigd raken of afslijten dienen ze vervangen te worden.

Mini & Co is niet verantwoordelijk voor eventuele ongelukken die ontstaan bij het gebruik van onze producten. Als ouder/verzorger bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid. Controleer daarom regelmatig de artikelen en bij twijfel over de veiligheid, dient u de producten altijd te verwijderen.

Garantie

Omdat alle producten zelf gemaakt worden kan het soms gebeuren dat door intensief gebruik de knoop waarmee je product bevestigd is slijt of los komt, dat door een val de houten ring beschadigd of geknapt is of er iets anders met het product aan de hand is waardoor deze niet meer in de optimale gebruiksstaat is.

Dit willen wij natuurlijk nooit dus daarom adviseren wij bij alle artikelen om ze te controleren voor gebruik. Mocht er iets mee aan de hand zijn waardoor je deze niet meer kunt gebruiken, neem dan alsjeblieft contact met ons op dan kijken we naar een goede oplossing hiervoor.

Chat openen
1
Heb je een vraag?
Hi! Kunnen wij je helpen?